Bulgaristan Haber Ajansı (BHA) - 24 saat kesintisiz haber...

Ataka Partisinden tehlikeli provokasyon

29 Nisan 2011 Cuma |

Bulgaristan’da aşırı sağ milliyetçi Ataka Partisi üyeleri başkent Sofya’daki camide Cuma namazı kılındığı sırada cami girişine gelerek hoporlörlerden yüksek sesle Hristiyan ayinleri okuttu. 

Camide bulunan yaklaşık 1 bin 500 Müslümanın Cuma namazlarını bozmak isteyen Ataka üyeleri, şikayet üzerine polis ekipleri tarafından cami cıvarından uzaklaştırıldı. Provokasyon olayından sonra basına bir açıklama gönderen Bulgaristan Başmüftülüğü, provokasyona Müslümanlar tarafından cevap verilmediğini belirtti.
Başmüftülüğün açıklamasında, Bulgar makamlarına çağrıda bulunularak, Ataka Partisinin yasadışı ve hoşgörüden uzak hareketleri konusunda gerekenin yapılması istendi. Açıklamada ayrıca, ülkedeki Müslümanlardan benzer provokasyonlara kapılıp cevap vermemeleri de istendi ancak ülkenin yasaları çerçevesinde dini görevlerini yerine getiren vatandaşların hakları ve onurunun çiğnenmesini kabul etmeyecekleri vurgulandı.
Başmüftülüğün basın merkezinden medya kuruluşkarına gönderilen yazılı açıklamada, Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS) ve İçişleri Bakanlığının olayı değerlendirecekleri ümit edildiği belirtilerek, benzer hareketlerin ulusal güvenliği tehdit ettiği, gerginlik ve korku yarattığı kaydediliyor.
Cami önündeki çirkin provokasyon nedeniyle Ataka üyesi 3 kişinin tutuklandığı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldüğü bildirildi.

Bulgaristan Haber

1 yorum:

Adsız dedi ki...

atakanın ismi bile türkçe zaten bulgar ne zaman düzgün bi politika sergilemiş ki ne diploması var ne de edep varsa yoksa TÜRKLERLE kendilerini oyalamak aslında bulgar hükümeti 1989 senesinden sonra çok ciddi bir şekilde türk halkına karşı tavrında bir deyişim dönüşüm olması gerekiyordu yani kaybetmekten vazgeçmeliydi artık ama bi bakıyoruz ki bi ataka çıktı yüzüne gözüne bulaştırdı ve daha da çok kaybetmeyi tercih ettler anlaşılan bunun başka bi izahısı yok

Yorum Gönder