Bulgaristan Haber Ajansı (BHA) - 24 saat kesintisiz haber...

BALKAN ÜLKELERİ MEDYA FORUMU BAŞLADI

2 Mayıs 2011 Pazartesi |

Bulgaristan`dan 24 Chasa gazetesi dış politika muhabiri Georgi Milkov ve TV7 Televizyonu program yapımcısı Emil Koşlukov forumda değerlendirmelerde bulunacaklar
 
Bursa`da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın himayesinde, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığınca düzenlenen `Balkan Ülkeleri Medya Forumu` başladı.

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, forum çerçevesinde düzenlenen ülke tanıtım şenliği ve fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, bugün Bursa`da çok önemli konukların olduğunu ve çok güzel bir toplantı yapılacağını söyledi.

 İki gün sürecek olan toplantının başlangıcında bulunduklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

 `Bildiğiniz gibi Dışişleri Bakanlığımız, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüzün yani benim uhdemdeki bakanlığımızın müştereken hazırladıkları Balkan Ülkeleri Medya Forumunu bugün başlatıyoruz. Bu vesile ile hem gösteriler yapılacak toplantının başında hem de gördüğünüz standlarda sergiler açılacak ve bu sergileri hep beraber gezeceğiz. Toplantımızın başında gösterdiğiniz ilgiye, heyecana, coşkuya çok teşekkür ediyorum. 11 ülkeden çok değerli medya mensuplarımız var. Radyo-televizyon yayıncıları var. Türkiye`den katılan, her birini çok yakinen tanıdığınız değerli medya mensuplarıyla ortak toplantılar yapacağız. İki günlük toplantımıza ev sahipliği yapan değerli Bursa Valiliğimize başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ilgili kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Açılışımız hayırlı olsun.`

 Forumun açılış kurdelesi Arınç, Karadağ Devlet Bakanı Rafet Husoviç, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Uglyanin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı (SAM) Prof. Dr. Bülent Aras ve Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından kesildi.

 Arınç ve beraberindekiler daha sonra kurulan standları gezerken mehter takımı ve halk oyunları ekibi gösteri sundu.

 Forumun ilk günü olan bugün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın yanı sıra Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, SAM Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin açılış konuşmalarının ardından `Balkanlarda Medyanın Genel Görünümü` konulu ilk oturum yapılacak.

 Başbakan Başmüşaviri, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kalın`ın açılış konuşmasını yapacağı oturumun `Demokratik Barış ve Medya` konulu ilk bölümünde, Türkiye adına Prof. Dr. Yasin Aktay, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Nur Batur, Yunanistan`dan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Üyesi ve gazeteci Nikos Megrelis, Bulgaristan`dan 24 Chasa gazetesi dış politika muhabiri Georgi Milkov, Romanya`dan da Nine O`Clock Genel Yayın Yönetmeni Gabriela Bogdan değerlendirmelerde bulunacak.

 `Demokratikleşme Süreci, Çok Kültürlülük ve Medya` konulu ikinci bölümde ise Türkiye adına Anadolu Ajansı(AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Sinema Sanatçısı Erdal Özyağcılar, Hırvatistan`dan Novi List gazetesinden Luko Brailo, Sırbistan`dan Politika gazetesi dış politika yorumcusu Bosko Jaksic, Karadağ adına Pobjeda gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Srdjan Kusovac birer konuşma yapacak.

 `Avrupa Birliği Üyeliği Çerçevesinde Medya` konulu ikinci oturumunun `AB Üyelik Süreci ve Medya` başlıklı ilk bölümünde Türkiye`den Vatan gazetesi köşe yazarı Cengiz Aktar, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Timur Kırgız, Makedonya`dan Üsküp Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasna Baçovska, Slovenya`nın Dnevnik gazetesinden Ervin Hladnik Milharcic, Karadağ`dan Vijesti gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihailo Markoviç bilgiler aktaracak.

 Oturumun ikinci bölümünde, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi uzmanı Dr. Abdullah Özkan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfından Dr. Fatma Sel Turhan`ın yanı sıra Arnavutluk`un Balkan Insight internet gazetesinden Altın Raxhimi, Kosova`dan Başbakanlık Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmet Cakiqi, Bosna-Hersek`tan TV1 editörü ve spikeri Emina Delic, `AB Üyelik Süreci ve Medya` konusunda değerlendirme yapacak.

 `Balkanlar`da Barış İçerisinde Bir Arada Yaşama, Ortak Değerler ve Medya` konulu son bölümde ise gazeteci yazar Süleyman Gündüz, Bursa Olay gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Türkiye`ye yönelik konuşmasından sonra Hırvatistan`dan gazeteci Denis Kuljis, Bosna-Hersek`ten Oslobodenje gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Daniel Omeragic ve Dnevni Avaz gazetesi Yazı İşleri Müdürü İndira Catic konuşacak.

 Akşam, Çelik Palas Oteli`nde gala yemeği verilecek.

 

YARINKİ OTURUMLAR

 

Yarın gerçekleştirilecek `Bölgesel Güvenlik ve İstikrarın Tesisinde Medyanın Konumu` konulu birinci oturumun `Bölgesel Barış, İstikrar ve Medya` konulu ilk bölümünde, Türkiye`den Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Bulgaristan`dan TV7 Televizyonu program yapımcısı Emil Koshlukov, Yunanistan`dan Angelioforos gazetesini temsilen Bali Kiryaki, Romanya`dan da MEDIAFAX dış politika editörü Miruna Badea bilgiler sunacak.

 

Oturumun `Uluslararası Kurumlar, Bölgesel Barış Girişimleri ve Medya` konulu ikinci bölümünde ise Türkiye`den Dışişleri Bakanlığı SAM Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, TVNET Dış Haberler editörü Yasemin Akyol, Kosova`dan gazeteci Valjeta Kosumi, Sırbistan`dan VREME dergisi şef editörü Dragoljub Zarkovic değerlendirmelerde bulunacak.

 

`Geleceğin Kurgulanmasında Medyaya Düşen Sorumluluk: Balkan Ülkeleri Medya Platformu` konulu ikinci oturumda ise CNN Türk`ten Yavuz Oğhan, Arnavutluk`tan akademisyen Enika Abazi, Hırvatistan`dan televizyon muhabiri İndira Biscevic, Makedonya`dan da Üsküp Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Goce Naumovski konuşma yapacak.

 

Aynı günün akşamı düzenlenecek kapanışta sonuç bildirisi okunacak ve katılım sertifikası dağıtım töreni düzenlenecek.

 

4 Mayıs Çarşamba günü ise Balkan Ülkeleri Basın Hatıra Ormanı oluşturulacak. Konuk heyet, Bursa`nın tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder