Bulgaristan Haber Ajansı (BHA) - 24 saat kesintisiz haber...

İntiharlara Karşı Toplu Dua Önerisi

4 Nisan 2013 Perşembe |


Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede giderek artan toplumsal huzursuzluğu ele almak amacıyla dini liderlerle bir araya geldi. Plevneliev, dini liderlere, intihar olaylarının durdurulması için toplu dua edilmesini önerdi.
Plevneliev, Cumhurbaşkanlığı binasında ülkenin önde gelen dini liderleriyle görüştü. Görüşmeden sonra basına açıklama yapan Plevneliev, Boyko Borisov hükümetinin 20 Şubat'ta istifa etmesine neden olan ülke çapındaki sokak gösterilerinde halkın elektrik faturalarını yaktığını hatırlatarak, "Maalesef vatandaşlar artık umutsuzluktan kendilerini de yakmaya başladı ve bu olaylar gittikçe artıyor" dedi.
Plevneliev, dini liderlerden, "halka huzur ve umut verebilmek üzere" hafta sonu toplu dualar edilmesini isteyerek, şunları söyledi:
"İnanç ve dinlerimiz bizleri yüzyıllar boyunca millet olarak korumayı başardı. Bu zor günlerde yine bunu hatırlayıp dinimize sığınmalıyız. Olup bitenlerden ders alarak yalnız, umutsuz kalan insanlarımıza destek vermeliyiz. Dayanışma içinde olup bu zor günlerden geçebiliriz. birbirlerimize el uzatıp kalp kalbe olup başaracağız."
Plevneliev, "Bulgaristan toplumunu ayakta tutan üç ana direk olduğunu" kaydederek, bunların din, okul ve aile olduğunu belirtti.
Dini liderler adına konuşan Bulgaristan Ortodoks Kilisesi temsilcisi Metropolit Yoan da, "Üç gün boyunca Bulgaristan'ın tüm ibadet yerlerinde okunacak duaların halkın birliğini sağlayacağını" söyledi.
Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantıya Yoan'ın yanı sıra Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Birali Birali, Katolik Kilisesi Ruhani lideri Piskopos Hristo Proykov, Ermeni Kilisesi lideri Rupen Kirkoryan, Musevi toplumu lideri Roberto Cerasi ve Birleşik Tevratçı Kiliseleri Başkan Yardımcısı Evgeni Naydenov da katıldı.
AA

0 yorum:

Yorum Gönder